Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 42: 19 juli 2014


Merkel blijft nauw samenwerken met Putin

Merkel wil een onafhankelijk onderzoek naar de ramp met de MH17. Via de EU zullen economische sancties worden uitgebreid, maar Rusland blijft een belangrijke partner


NL tech team uit Berlijn naar Facebook, Whatsapp, Twitter & co.


Silicon Valley is in zicht voor Taptalk. Na twee jaar van ontwikkelen en programmeren staan de Silicon Valley-investeerders in de rij. CEO Onno Faber in een exclusief interview.


Schultz mijdt media na gesprek met Dobrindt over Duitse tol


Het ministerie weigerde aanvankelijk te bevestigen dat het gesprek afgelopen dinsdagochtend plaatsvond. Maar Duitslandnieuws wist het zeker en hoorde ook dat het gesprek niets opleverde.


Typemachine optie voor NSA-commissie

De typemachine keert terug in het Duitse parlement. Een elektrische is zelfs nog te modern dus wordt uitgeweken naar een oeroude versie met typelinten. Duitsland heeft het helemaal gehad met Amerika.


Siemens helpt Tennet in cruciaal Windenergie project


Het Nederlandse Tennet en de Nederlandse tak van Siemens zijn belangrijke schakels in de Duitse wens om meer energie uit natuurlijk bronnen te halen.


Chemiereus Merck koopt NL startup Peer+


De Duitse multinational Merck haalt naar eigen zeggen de “technologie van de toekomst” binnen met de overname van de Eindhovense start-up Peer+. 

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 


Stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Derk Marseille 0174 174 1771. (Bertus is 2,5 week met vakantie)

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp